Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resep Sambal Goreng Tempe Kering Tahan Lama

Resep Sambal Goreng Tempe Kering Tahan Lama. 1 papan tempe iris tipis dan kecil. Pakai wajan yang berbeda dan tuangkan sekitar 5 sendok makan minyak.

Resep Makanan Kering yang Tahan Lama untuk Anak Kos
Resep Makanan Kering yang Tahan Lama untuk Anak Kos from tehnoblogija.com

Kalau masak kering lagi boleh tahan lama. Dilah suka sambal goreng tempe kering ni sebab ianya boleh tahan lama. Sebaiknya gorenglah tempe secara bertahap, terlalu banyak memasukkan tempe ke minyak akan membuatnya justru lama kering.

Boleh Tambah Kacang Atau Tempe Jika Mahu.


Tapi (dilah tak buat manis sangat sbb tak plan pun nak simpan lama2 sangat. Resep kering tempe teri kacang dapat kamu ikuti berdasarkan. Paling penting, masa kita nak ambil sambal untuk dimakan.

Salah Sorang Makcik Dilah Memang Rajin Buat Resepi Asal Nenek Dilah Ni, Kebiasaannya Time Raya La.


Dilah suka sambal goreng tempe kering ni sebab ianya boleh tahan lama. Perlu selalu kacau tempe semasa goreng, api jangan besar sangat. Jika tak ada selera, makan nasi dengan sambal ni pastinya memukau deria anda.

Kalau Masak Kering Lagi Boleh Tahan Lama.


Jika ada dikalangan anda yang bakal mengerjakan umrah atau bercuti di luar negara, sambal bilis garing ni memang sangat sesuai dibawa bersama. Ianya amat versatil kerana tahan lama dan lazat. Cara membuat sambal goreng kering tempe cukup 3 langkah, mulai dari goreng semua bahan sampai menumisnya sampai kering.

Untuk Hidangan Tengahari Hari Sabtu Lepas, Selain Masak Asam Pedas Ayam Di Sini, Saya Juga Menyediakan Tempe Goreng Ikan Bilis.


Setelah kering bisa diangkat dan ditiriskan. Kentang • ikan teri • cabe merah,7 biji bawang putih • bawang merah,3 siung bawang putih • daun jeruk,1 lbr daun salam • garam • penyedap jamur • gula. Bagusnya sambal jenis ini tahan lama, letak di luar boleh tahan sampai sebulan.

Karena Kalau Tidak Atau Gula Masih Mencair, Maka Kering Tempe Akan Menjadi Melempem Dan Tidak Tahan Lama.


Sambal goreng tempe amat enak dimakan begitu sahaja. Sebaiknya gorenglah tempe secara bertahap, terlalu banyak memasukkan tempe ke minyak akan membuatnya justru lama kering. Pakai wajan yang berbeda dan tuangkan sekitar 5 sendok makan minyak.